Search
  • subros2

VRØVL!

Updated: Apr 18

Det var det ordet noen hadde skrevet med store bokstaver med sort tusj på det felles postkassestativet i vårt lokale vel.

Jeg husker at jeg gikk tur med hunden og flirte skjevt hver gang jeg så det. Hvem bruker egentlig det ordet? Måtte slå det opp på internett for å finne ut hva det betydde! Sludder, vaas, vrøvl! Ord, flittig brukt av både Bjørnson og Undseth på1800 tallet for å uttrykke frustrasjon over sin egen samtid. Artig, tenkte jeg. Jeg likte dette nye utrykket for misnøye fra flere generasjoner før meg. Et ord, som jeg oppdaget at man først kunne rulle ganske hissig i munnen, for så - om man ønsker - nærmest hånlig kunne spytte ut.

Der ordet nå var skrevet med svart tusj på vellets nyinnkjøpte grønne postkasser, var det nærmest for moderne grafitti å regne.

For de langt fleste, lyste det av offentlig hærverk. Disse sorte utmalte bokstaver skrevet i sinne var opplagt ment som et svar til styret i vellet hvor de annonserte at de hadde bestemt at det nå skulle innføres en ny helt egen regel i vår lille skog. Vi skulle fra nå av ikke følge de nasjonale reglene om båndtvang og kun ha det i sommerhalvåret - men det skulle heretter innføres hele året.

Personen som hadde skrevet " VRØVL" var tydelig ikke enig i denne avgjørelsen som var annonsert på postkassestativet. Det var ikke alle i styret heller - som jeg selv faktisk satt i. Det hele var en hemmelig dekkoperasjon rette mot to spesifike hundeierene som pleide å gå tur i vårt nabolag med sine løse rottweilere. Hunder, som dessverre var like uberegnelige som sine alkoholiserte eiere. Målet var at de ikke lenger skulle kunne bruke vårt nabolag som sitt friområde.


Jeg behøvde ikke være Sherlock Holmes for å etterhvert forstå hvem som hadde skrevet dette flotte ordet på postkassene. Jeg tok synderen i å uttale ordet høyt og tydelig når vi en dag hentet posten samtidig . "Vrøvl," sa han og glefset mot postkassestativet hvor oppslaget fortsatt hang. Det var min skallede, rakryggede nabo av en høyesterettsdommeren med sin elghunden med sin like høyreiste krøllhale!


Regler, er en merkelig ting, tenkte jeg etter det. Og enda merkeligere ble det når jeg nå nylig kjørte forbi der for første gang på mange år og oppdaget at skiltene hang der fremdeles. Fremdeles ba de alle som satte sine ben i skogen om å ha sine hunder trygt forankret i et bånd.


Jeg er ganske sikker på at de fleste av de som bor der nå ikke vet den egentlige årsaken til forbudet. De har antagelig funnet nye logiske forklaringer på hvorfor det er nettopp slik. Jeg tenker ofte på at at hadde vært et interessant eksperiment å tatt med seg et kamera og spurt de som bor der hvorfor de tror at resten av landets regler ikke gjelder akkurat der? En dag skal jeg spørre dem.


Rottweilerene flyttet før jeg gjorde det faktisk, bare noen måneder etter at skiltene kom opp.

Dommeren bor der enda, vet jeg. Det sies at han er den eneste som tåler skråblikkene og ukvemsordene - og hver dag går tur med sin hund - svinsende fritt rundt han. Alt annet er vrøvl:-)20 views0 comments

Recent Posts

See All