top of page
Search
  • subros2

Hearsay, Johnny Depp.

Updated: Dec 15, 2022

I gamle dager bodde indianerne i Amerika. De så opp på himmelens funklende stjerner for å få svar på hvor de skulle gå og hva de skulle gjøre. Det gjør de som bor i Amerika i dag også. Bare at dagens innbyggere ser opp til våre moderne stjerner som befinner seg i Hollywood når de vil ha sine svar.


Johnny Depp, en stjerne som skinte kraftigere enn de fleste i kraft av å ha hatt hovedroller i de helt store kassasuksessene. Hans navn ble derfor meislet inn i fortauet på boulevarden som en bekreftelse på at han var en giga-stjerne på vår tids flotteste himmel.


At en mann med en slik opphøyet status kunne snuble og gå på snørra virket utenkelig. Men så lett det var når en kvinne stemplet ham med ett av vår samtids største fy-ord. Over natten var han plutselig blitt den forhatte: "Kvinnemishandleren".


Selveste "Jack Sparrow" ble beskyldt for å utøve vold mot sin kone - av sin egen kone.

Store fete typer på førstesider over hele verden formidlet den nye sannheten. Ingen hadde råd til å assosieres med det som han over natten nå var blitt - en taper.


Det som møtte han må ha vært like massivt og hardt som fortauet hans navn var meislet inn i. Nå var han fallen - en sånn stjerne som bare forsvant inn i mørket og ble til ingenting.


Disney fjernet han umiddelbart som helten fra oppfølgeren til suksessfilmen "Pirates of the Caribbean", mens hans selvutnevnte offer og ex-kone fikk den kvinnelige rollen som kvinnelig helt i den neste Aquaman filmen.


Alt var som det skulle være når Hollywood svevde videre på sine glamorøse vinger.


I Amerika så melker de alt man kan tjene penger på. På grunn av det kan jeg faktisk sitte i Norge og se på det direktesendte dramaet som utspiller seg i rettssalen nå når Johnny Depp har bestemt seg for å kaste hansken og ta opp kampen mot de kreftene som har fordømt han.

Fra Norge kan jeg i "real time" se stjernen i dress med tatoveringer, stram hestehale og store ringer på fingrene forhøres i en liten rettssal på den andre siden av Atlanterhavet.


At han hadde en kone som har hatt en lemfeldig omgang med play-knappen på sin mobil i løpet av deres ekteskap gjør at mange samtaler og/eller krangler de har hatt, er foreviget for ettertid. Opptak som nå blir brukt mot han når hans ex-kones advokater ber om at tidskode fra der og til der skal spilles av over høyttaleranlegget i rettssalen. Nå må han selv - og hele verden forøvrig - høre han brekke seg og spy for deretter å ytre setninger som jeg forstår at kommer fra en dypt fortvilet mann. En mann, som gjør slik hans søster forklarer i retten at han har gjort siden han var liten gutt og ble mishandlet av sin egen mor. Han fjernet seg fra situasjonen. Thank God, at han hadde opplevd sin mor først og hadde et slikt reaksjonsmønsteret, tenker jeg. Han utviser en stoisk ro rundt en opplagt forskrudd kvinne. Som en indianerhøvding opprettholder han kontrollen i sin egen leir selv om han blir angrepet fra alle kanter.


Det som brukes mot han i retten er så puslete bevis at hennes advokater ikke forstår at det faktisk taler til hans fordel. Hun har tatt ett bilde av han når han har sovnet sittende i en sofa med fanget full av smeltet iskrem,

"Jeg hadde jobber mange timer den dagen og jeg drakk alkohol etterpå", forklarer stjernen. "Du er full av iskrem," sier advokaten.". "Ja, men som du ser så har jeg den ene hånden i bukselommen. Jeg var overhodet ikke i engasjert i å spise". "Allikevel så er du full av is?" sier advokaten og forsøker å få han til å fremstå som en gal og forstyrret mann. "Hvorfor er du det?" "Det må du spørre hun som tok bildet om," svarer han.Det mest aggressive beviset som blir lagt frem i retten, er en video hvor Johnny en morgen tømmer i seg store glass med vin og slår skapdørene på kjøkkenet så hardt at det er et under at ikke glassene knuser. Hans aggresjon går i motsatt retning av henne. Vi ser hans sinne vokse når han oppdager at hun har filmet han i det skjulte. Johnny gjør allikevel som han sier at han alltid gjør - han forlater rommet og hele situasjonen. Det som henger igjen hos meg er ex-konens hånlige latter når hun rett før hun slår av kamera uforvarende sveiper det over sitt eget ansikt.


Hennes advokater sliter med å fremstille han som en konemishandler. Til tider sint, ja. Men ingen bevis på at han noensinne løftet en hånd mot henne. Omvendt derimot - så kommer bevisene trillende på rad og rekke.

"Hearsay," roper de i hytt og pine for å stoppe ubehagelig informasjon fra vitnene i boksen. Det bikker over til parodi når en av exens advokater faktisk stopper ett av sine egne vitner med å rope "Hearsay!"

Det er vill vest i Amerika.


Seks uker sier de at dette drama skal utspille seg før juryen kommer med en kjennelse. Ut i fra kommentarfeltene på direktesendingene - så er jeg er langt i fra den eneste som følger saken og som ser og skjønner.

Amber Heard - hans ex-kone.- har spilt på fordommer. Utrolig nok så sier hun det rett ut i ett av hennes egne opptak.

"Hvem vil tro deg om du sier at det er du som mann som har blitt mishandlet ! Ingen," sier hun trumferende.


Joda, de trodde på henne. Alle de som ville ha oppslag i avisene for å tjene penger på salg. Ja, de gjorde det, de som ville følge strømmen og ikke hadde tid eller ork til å stille de kritiske spørsmålene de burde ha stilt.

Bunner det i en naiv ide om at ingen kan si noe slikt uten å virkelig å ha opplevd det?

Eller er de blindet? Fordi det er formålstjenlig for dem selv å ikke vite hva det egentlige svaret er? Ofrer vi mennesker på vår eget vinnings alter?


Jeg tror de fleste dypest sett vet hva dette egentlig dreier seg om. Hollywood med sine avtaler og klausuler i hode og røv. Amber brøt dem alle. Er hun en kvinne som ofret seg for sannheten ? Eller har det blitt slik i dag at den som roper høyest vinner! Fungerer det å være frekkest? Fakta i denne historien hvordan man enn vrir og vrenger på den er at det ikke var ex-konen som fikk en finger kuttet av i løpet av deres turbulente ekteskap.


Om mr. Depp hadde gitt seg hadde det aldri blitt oppdaget at det eneste Amber har å lene seg på er faktisk er hennes eget "hearsay". Det som hennes advokater desperat forsøker å luke ut - oppspinn og ikke verifiserbare påstander

Amber Hearst skal snart i vitneboksen. Hun må overbevise mye for at jeg skal være "sisterly" og stå ved hennes side.


Tidlig i rettssaken sa Johnny Depp: "I LOST EVERYTHING…however this trial ends, I lose in the end. I lost when these accusations were made public, they will stay with me forever. My life is ruined."


Jeg skjønner hva han mener.

Hilsen et menneske som selv har blitt mishandlet av en som alle trodde på. Det som foregår nå er muligens Johnny Depps viktigste rolle i vårt effektive og korttenkte samfunn. Må kjærlighet og ærlighet vinne (for de som tror på slikt). For første gang vurder jeg å se til en stjerne i Hollywood.


Oppdatering: Johnny Depp vant rettssaken og ga dermed meg og mange andre tilbake troen på et samfunn i stadig moralskt forfall. Bare for deretter å oppleve at mediene fortsatt forsvarer den personen som opplagt mishandlet han - og ikke omvendt. Som at rettssaken aldri skjedde fortsetter de å fremme Amber Heards krokodilletårer og nå beviselige oppspinn. Jonny Depp blir fortsatt beskrevet som søppel av mediene. Its a strange and beautiful world...


189 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page