Search
  • subros2

BYGDEDYRET

Updated: Feb 20

Bydedyret er et av de få dyrene i verden i dag som definitivt ikke er utrydningstruet. Faktisk så har jeg vondt for å tro at det har eksistert flere og større eksemplarer av arten i verdenshistorien enn akkurat i disse dager. Mye takket være internett med sine lange tentakler som snor seg rundt hele den runde kloden - selv inn de mørkeste hjørner.

Dyret kan fortsatt være av den lille og forholdsvis uskyldige typen, som en yndig blomst med små ubehagelige torner. Men de kan bli som store mektige iskledde fjell med dype mørke endeløse daler. Sannheten er at har du først blitt offer for en eller flere av dem, bør du belage deg på hente din styrke fra andre planeter.


På grunn av navnet, så er det lett å tro at dyret er et fenomen som kun finnes ute i distriktene. Men det er veldig feil. De lever i høyeste grad i de største byene og i de tettbygde strøkene rundt.

Twitter, Instagram og Facebook gjør det lett å se hvem som skiller seg ut. De løfter frem de upolitisk korrekte og skjuler de korrekte. Og det er da bygdedyret trives.


Hva som er politisk korrekt, kommer faktisk helt an på hvilken kultur man befinner seg i. Oftest baserer det seg på hva som er tradisjon og rett og slett hva som er gjengs oppfatning. Det som det er riktig å mene der man bor. Dypest sett ønsker bygdedyret at alle skal være helt like og mene det helt korrekte. Hvis ikke, kan det vokse til uante dimensjoner. Noen ganger helt ut av kontroll.

I Norge så er det idag for eksempel politisk korrekt å hjelpe innvandrere. Ikke så rart siden vi har mange goder å dele på. Men i andre andre land hvor de ikke har så mye, så slår man hardt ned på de som måtte mene at noen skulle "snike seg til" å få de tingene de selv har kjempet hardt for! Så der er det politisk korrekt å ikke skulle hjelpe.

Akkurat som at man i noen land rister på hodet når man mener ja. Også nikkes det når de mener nei. Helt absurd for oss selvfølgelig. Vi rister på hodet av slikt og mener at den måten vi gjør det på, er den mest korrekte. Det er vanskelig å forstå at de mener og gjør det samme.


Det er helt normalt for bygdedyret å slå hardt ned på de som ikke er som de selv. Den vanligste metoden som benyttes, er utfrysning. Det er en effektiv metode i den siviliserte vestlige delen av verden hvor vi ikke lenger har lov til å brenne folk på bål eller kaste noen i mørke fangehull og lenke de til veggen med kjettinger.


En annen moderne metode, er å unngå å trykke liker på facebook-poster til de som det er korrekte å fryse ut. Og motsatt - trykker liker på de som bygdedyret mener det er riktig å støtte.

Diss valgene er ofte basert på hva som sies om folk bak deres rygg. Bygdedyret vet selvfølgelig at baksnakking kan være særdeles effektivt fordi vi mennesker har en tendens til å umiddelbart omfavne negative historier om andre. Uten å blunke gis de en høy grad av troverdighet. Bygdedyret vet også veldig godt at vi ønsker å holde oss inne med de rette. Derfor så må den negative informasjonen umiddelbart spres videre. Først og fremst gjøres dette for å være grei, slik at andre skal bli advart. Motsatt andre dyr som vil forsøke å beskytte alle i sin egen flokk, så vil bygdedyret ønske å dytte det "skadde" individet ut og vekk - for å redde seg selv.


En uheldige konsekvens av bygdedyrets herjinger, er at det ofte ødelegger for seg selv. Det ligger i bygdedyrets natur, at de som virkelig ville gjort en forskjell- de individene - kan de ikke fordra. Med mindre er de tenker annerledes innenfor den politiske korrekthetens firkant, selvfølgelig. De som blir utsatt for bygdedyret er de som tenker helt nye tanker, så annerledes at de er helt uforståelige. De forsøker å sabotere de som egentlig har kapasitet og evner til å bringe bygda videre. Men bygdedyret ser det ikke slik. Det er et stort problem at de kun aksepterer en tankemåte - sin egen fortreffelige.

Det å få bygdedyret etter seg, er i bunn og grunn ett kompliment. Og gudskjelov så skjønner disse individene det. Når det skjer, så vet de langt inne i seg at de er på rett vei. Det lir tydelig at det er uskreven regel at den som vil gjøre det stort, må hisse på seg bygdedyret.

Men gudene skal vite at det koster.

Bygdedyret er nemlig helt blindt overbevist om den de er etter, fortjener det. Når voksne mobber - er det alvor.

104 views0 comments

Recent Posts

See All

VRØVL!

Det var det ordet noen hadde skrevet med store bokstaver med sort tusj på det felles postkassestativet i vårt lokale vel. Jeg husker jeg gikk tur med hunden og flirte skjevt hver gang jeg så det. Hvem

CONTACT

+47 901 90 106

  • Facebook - Black Circle
  • Vimeo Black Round
  • imdb
  • Instagram - Black Circle

LATEST NEWS